Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщение
    Ще се учудиш колко "майстори" съм виждал да го правят този номер, че икономисат някой лев от течност
    викам ти майсторе че не ти знам името ама като ти гледам майсторлъка съм те @@@ у майстора
    имаше една такава приказка.и празна да е системата и нова спирачна течност да тече при обезвъздушаването , тя не се връща в никакъв случай.
    точка

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
      викам ти майсторе че не ти знам името ама като ти гледам майсторлъка съм те @@@ у майстора
      имаше една такава приказка.и празна да е системата и нова спирачна течност да тече при обезвъздушаването , тя не се връща в никакъв случай.
      С нещо засегнах ли те? Да видя някъде да съм написал, че ми е такава практиката? Отбелязах каква е масовата "майсторска" практика.
      Относно личностата ти нападка не мисля, че е уместна, нито ме знаеш, нито ме и познаваш, че да ме преценяваш както мен така и уменията ми.
      Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщение
        С нещо засегнах ли те? Да видя някъде да съм написал, че ми е такава практиката? Отбелязах каква е масовата "майсторска" практика.
        Относно личностата ти нападка не мисля, че е уместна, нито ме знаеш, нито ме и познаваш, че да ме преценяваш както мен така и уменията ми.
        не е личностна нападка нито съм го писал за теб. е , вярно че малко се дразня като си правите скрита реклама ама не ми дреме особено.
        "майсторската" практика я знаем /което не значи че е правилна/, ама знаем и какво пише у дебелите книги - източена спирачна течност не се ползва повторно. 1-при нея няма циркулация 2-един автомобил събира около 2 литра 3-изобщо не е скъпа 4-подлежи на редовна смяна.
        точка

Comment

• Аз живея в София. Чудя се да си махна катализатора и да сложа резонаторно гърне и малко подобрения по генерацията, а има сервизи които предлагат безплатно поставяне на тези неща срещу катализатора. Въпроса ми е някой ако го е правил това да каже къде и какво получи за катализатора си. Склонен съм и да добавя и аз някой лев за по-качествена промяна на гърнетата
          Алфа Ромео 146 1.6 на газ 98 г.

Comment

• Първоначално публикувано от Zhelio_155 Покажи съобщение
            Аз живея в София. Чудя се да си махна катализатора и да сложа резонаторно гърне и малко подобрения по генерацията, а има сервизи които предлагат безплатно поставяне на тези неща срещу катализатора. Въпроса ми е някой ако го е правил това да каже къде и какво получи за катализатора си. Склонен съм и да добавя и аз някой лев за по-качествена промяна на гърнетата
            ако катализатора ти не е запушен, никакъв смисъл няма да го махаш. по-добре карай докато се запуши и тогава слагай гърне. нищо не губиш.
            точка

Comment

ако катализатора ти не е запушен, никакъв смисъл няма да го махаш. по-добре карай докато се запуши и тогава слагай гърне. нищо не губиш.
              Да,нека кара така,само че като гледам колегата е на ГАЗ и да ти кажа тоя катализатор не че няма да се запуши а така яко ще се отпуши че накрая и 1лв няма да получи за него!
              Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
              Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
              Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
              Mercedes Benz A170 CDI FL '01
              Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

• Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщение
                Да,нека кара така,само че като гледам колегата е на ГАЗ и да ти кажа тоя катализатор не че няма да се запуши а така яко ще се отпуши че накрая и 1лв няма да получи за него!
                той така или иначе пари няма да получи. ще му турят "безплатно" турско резонаторно гърне което в магазина струва 20лв за да се възползват от платината в катализатора.
                тия които са на аванта от замяната са хората които ще му вземат катализатора и затова препоръчват тая модификация. ами утре ако завишат еко нормите какво ще прави.
                ако е работещ катализатора, няма смисъл да се заменя и газта не му пречи. ако е здал багажа е друга работа.
                точка

Comment

той така или иначе пари няма да получи. ще му турят "безплатно" турско резонаторно гърне което в магазина струва 20лв за да се възползват от платината в катализатора.
                  тия които са на аванта от замяната са хората които ще му вземат катализатора и затова препоръчват тая модификация. ами утре ако завишат еко нормите какво ще прави.
                  ако е работещ катализатора, няма смисъл да се заменя и газта не му пречи. ако е здал багажа е друга работа.
                  За какви еко норми на пропан-бутан колега,моята мисъл е че човека иска да си маха катализатора,и моя съвет е да го маха преди да е изгорял от газовото за да си сложи и поне един турси резонатор без пари щото после и това няма да може да направи,и ще си плаща.

Comment

За какви еко норми на пропан-бутан колега,моята мисъл е че човека иска да си маха катализатора,и моя съвет е да го маха преди да е изгорял от газовото за да си сложи и поне един турси резонатор без пари щото после и това няма да може да направи,и ще си плаща.
                    на ГТП газовете ги мерят на бензин и що си мислиш че от газта ще му стане нещо на катализатора.
                    точка

Comment

• Аз не разбирам, ама съм чувал от доста батки, че газ-а прецаква катализаторите... Нещо свързано с по-висока температура на изгорелите газове май...

Comment

на ГТП газовете ги мерят на бензин и що си мислиш че от газта ще му стане нещо на катализатора.
                        Иво ти отговори за прецакването,просто от високата температура питата изгаря и изчезва по каналния ред,л.сондата също дава фира,а относно меренето до сега на редовна газова кола несъм видял да я мерят на бензин.Иначе газта има 100% горене и затова е 60% под задължителните ЕКО норми за цяла европа.

Comment

Иво ти отговори за прецакването,просто от високата температура питата изгаря и изчезва по каналния ред,л.сондата също дава фира,а относно меренето до сега на редовна газова кола несъм видял да я мерят на бензин.Иначе газта има 100% горене и затова е 60% под задължителните ЕКО норми за цяла европа.
                          това са заблуди. на катализатора му трябва температура от изгорелите газове за да се стопли и върши работата си. топи се при наличие на голямо количество неизгоряло гориво. това се получава при химичната реакция на въглеводородите в клетките на катализатора като се отделя голямо количество топлина - тая топлина от катализирането топи катализатора, а не топлината от изгорелите газове. катализатора можеш да го стопиш и на бензин и на газ. същата заблуда е че на ламбдасондата и пречи газта. бензиновите коли минават теста за вредните емисии на ГТП на бензин , няма значение дали имат газови уредби.
                          и на бензин и на газ имаш близо 100% изгаряне. признак за непълното горене е наличието на СО - въглероден оксид /не диоксид/. неговото количество при съвременните двигатели е под 1% и то преди катализатора
                          точка

Comment

• Да добавя още нещо - една от причините да се прецака катализатора е от неправилно смесообразуване и в последствие по-високата температура на изгорелите газове. Без значени е вида на горивото, което се използва.
                            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                            sigpic

Comment

• Тъй ... аз пък да питам едно др. нещо . 145-цата ми е с червени пружини eibach и 16-ки ET35 с гуми 205/45/R16 опира ми отзад само в левия калник и малко в бронята и при още 2-ма приятели проблема е същия . Има ли оправия и ако има каква е , че ми бактиса вече . Гумата е доста поизядена (там където са надписите) а и да добавя , че амортисьорите са ми в добро състояние . БЛАГОДАРЯ предварително
                              sigpic
                              33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                              Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

• Има оправия, трябва да се поработи и да се обърне ръба на калника. За бронята - трудна работа според мен.
                                Другия вариант е - още по-твърдо окачване.
                                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X